Hele ejendommen, fra stakittet mellem gården og bagvejen til dørtrinnet ud mod Hostrupsvej, tilhører os. Vi har mange faciliteter og få pligter. Der er ingen ud over os selv til at gøre det til en god og velfungerende ejendom. Det vigtigste er at alle,

  • tager hensyn,
  • tænker sig om
  • og husker at rydde op efter sig

Husordenen

På generalforsamlingen er vi blevet enige om en husorden med nyttige retningslinjer om alt muligt. Vi foretrækker nemlig åbenhed om holdningerne til vort fællesskab fremfor indforståede, uskrevne regler.

Hold døren lukket

Selvom vi bor på det pæne Frederiksberg er vi ikke forskånet for indbrud eller luskede typer. Lågen mod bagvejen og alle døre til ejendommen skal holdes lukkede og låste. En bagdør, der står åben og lader til at være blevet glemt, må man altid lukke. Luk ikke folk, du ikke ved, hvem er, ind i opgangen.

Og ja, vi har sommetider haft indbrud eller fået stjålet barnevogne fra kælderen – og typisk endda ved højlys dag.

Rengøring og oprydning

Støv og snavs hører dagligdagen til. Og det helt almindelige dagligdags svineri har vi ejendomsservice til. Bagtrappen vaskes to gange om måneden, fortrappen hver uge. Hvis man derfor sviner ekstraordinært – drysser et lag borestøv ud over balustrene, f.eks. – griber man også lige sin støvsuger og fjerner det ekstraordinært.

Alle lejligheder i Hostrupsvej 12-14 har eget loftsrum. Derimod har vi ikke hver vores gård, cykelkælder eller tørrerum. Så lad være med at bruge de fælles arealer som pulterkammer.

Sko på bagtrappen

Bagtrappen er smal og skal holdes fri for alt andet end din dørmåtte: ingen sko, ingen affald, ingenting må stå udenfor bagdøren. Vi vil gerne undgå (flere) episoder hvor beboere står på næsen med småbørn på armen, fordi de snubler over et par små støvler.

Fest og larm

Alle har forskellige støjtærskler. Og støj er en del af storbylivet. Men derfor kan vi godt tage hensyn til hinanden og ikke spille 130dB Absolute Copenhell eller afhøvle gulve efter kl. 20. Ved festlige lejligheder skal der varsles via facebook eller Probo og senest 2 dage før. Festen skal ske for lukket vinduer og døre.

Tilsvarende gælder for brug af vaskemaskiner og tørretumblere; prøv at holde brugen af dem indenfor tidsrummet 8 – 20.

Okay, er der mere?

Ja, det er der. På hjemmesiden under top-menupunktet “Dagligdag” findes en masse nyttig info og retningslinier om alskens emner. Det må du gerne læse og efterleve. Og så er der jo altid vedtægterne, som er foreningens ultimative regelsæt.

Til slut: Vær med

Vi beboere sidder ikke lårene af hinanden, men har et godt, velfungerende fællesskab. Kom og vær med. Vær med til generalforsamlingen. Vær med til arbejdsdagen. Vær med til fortsat at gøre vort fælles hjem til et rart sted at være. Hvis du opdager noget, der ikke er i orden, så vær med til at få det ordnet ved fx at kontakte bestyrelsen.